Hoe word je beter in sporten?

Je kunt veel doen op de aardbol waar je je nu op bevindt. Breien, postzegels verzamelen, tv kijken, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je hebt zoveel keuze dat je hier soms moeite mee hebt. Sommige mensen hebben hier ook weer helemaal geen moeite mee. Het ligt in hun natuur om actief te zijn, om te presteren. Voor deze mensen is er ook genoeg te doen, maar de keuze is wel in een specifiek gebied; sport. Sporten is leuk, het is gezond voor lichaam en geest. Toch is dit niet de voornaamste reden dat veel mensen het doen. De grootste reden van het volhouden van een sport is namelijk dat men het leuk vindt om succes neer te zetten. Dit snappen wij, we willen hier zelfs bij helpen. Hoe we dit gaan doen? Door je te vertellen wat je kunt doen om beter te worden in sport. Dan doen we in deze blog door een aantal stappen met je te doorlopen. Simpel, concreet en effectief. Waar wacht je nog op?

Brandstof

Brandstof is wat je momentum geeft en wat je laat doorgaan. In een auto stop je benzine, diesel of elektriciteit. Dit is wat de auto vooruit beweegt (samen met vele andere onderdelen, maar je snapt ons punt). Dit geldt ook zo voor je lichaam. Je lichaam heeft, net als een auto dit nodig heeft, brandstof nodig. Je brandstof is in dit geval voeding en vocht. Deze twee elementen zijn strikt noodzakelijk voor het blijven presteren. Je dient een gezond, natuurlijk en gevarieerd dieet te hanteren dat is afgestemd op jouw lichaam om je prestaties te verbeteren. Je moet hierbij voldoende calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten naar binnen krijgen. Ook vitamines zijn nodig, deze kun je eventueel binnen krijgen door middel van suppletie. Daarnaast is het van belang om voldoende vocht binnen te krijgen. Het afschaffen van drugs en alcohol zal je prestaties ook verbeteren. Een behandeling alcoholverslaving kun je eventueel zoeken als je hier moeite mee hebt. 

Rust

Rust is een essentieel element dat velen vergeten bij het sporten. Ze denken dat ze 24 uur per dag en 7 dagen per week moeten trainen om beter te worden, maar niets is minder waar. Het is namelijk ook super hard nodig om te rusten. Juist dan herstelt je lichaam en groei je. Zo kun je de volgende keer weer optimaal presteren én verminder je de kans op blessures.

Author: Xeni