Pas op voor de hond!

Gefeliciteerd! Jullie hebben als gezin de grote beslissing gemaakt en ervoor gekozen om een hondje te adopteren. Maar nu is het de vraag: wat voor hond wordt het? Steeds meer mensen kiezen voor een groter ras. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten als je een grote hond in huis neemt. Want kleine hondjes, pups, worden natuurlijk ook volwassen dieren! Lees je mee?

Alles is groot

Als jij je pup in huis neemt, is deze natuurlijk nog klein en past die overal nog in en tussendoor. Maar kleine hondjes worden groot en grote rassen worden nog groter. Hier moet je rekening mee houden wanneer je dingen aanschaft. Zo zal jouw hondje snel uit een te kleine mand groeien en heb je ook een grote hondenbench nodig zodat je niet iedere paar weken een nieuwe aan hoeft te schaffen. Uiteraard kun je niet meteen hondenbench xxl aanschaffen, dat komt later pas. Een iets kleinere tussenmaat is handig voor een pup zodat deze zich veilig voelt.

De grote voor- en nadelen

De keuze voor een grote hond heeft voor- en nadelen. De voordelen zijn dat grote honden vaak relaxter in het leven staan, ze willen graag op schoot ondanks hun formaat en we behoren ook vaak tot de meer atletische rassen. Handig als je bijvoorbeeld met jouw diertje wil hardlopen of fietsen. Maar grote honden hebben ook een nadeel en dat is dat veel mensen er bang voor zijn. Zorg daarom dat je met jouw hondje de training goed doorloopt zodat jij zeker weet dat jij van jouw hond op aankan. Zo kom je ook niet snel voor vervelende verrassingen te staan en kan je mensen meer op hun gemak stellen.

Rekening mee gehouden

Houdt er vooralsnog wel rekening mee dat er veel mensen zullen zijn die niks met jouw hondje te maken willen hebben omdat deze juist zo groot is. Dat is iets waar je weinig aan kunt doen, ondanks dat het soms voor ongemakkelijke situaties kan zorgen.

Genieten geblazen!

En als je dan alles in huis hebt, een cursus geboekt is, dan is het vooral genieten geblazen wanneer jullie viervoeter het huis betreedt en zo onderdeel wordt van jullie gezin. Want dat is wat een hondje uiteindelijk wordt: onderdeel van het gezin net zoals ieder ander in huis. Samen worden jullie ouder en bouwden jullie een band op die niemand meer kan verbreken. Een hond is een vriend voor het leven.

Author: Xeni